آغاز کار بر روی اولین مسجد ساخته‌شده با پرینتر سه‌بعدی

پرینت سه‌بعدی یک تکنولوژی نوظهور در عرصه ساخت و ساز می‌باشد که راه جدید و کارآمدی را برای ساخت بر اساس دستور ارائه می‌دهد. ما اولین خانه‌ها، اداره‌ها و استراحت‌گاه‌های ساخته شده با پرینتر سه‌بعدی را دیده‌ایم و حالا “اولین” دیگری را خواهیم دید؛ ” اولین مسجد ساخته شده با پرینتر سه‌بعدی در جهان.”

این پروژه در دبی مستقر است و اداره امور اسلامی و فعالیت‌های خیریه دولت امارات ناظر این پروژه خواهند بود. ساخت آن در اکتبر سال جاری شروع می‌شود و انتظار می‌رود تا سال 2025 به پایان برسد. این مسجد ظرفیت 600 نفر را خواهد داشت و در مقابل مسجد شیخ زاید، بیش از 40000 نفر را در خود جای داده‌است. چاپ توسط سه متخصص و با استفاده از ترکیبی از بتن و مواد اولیه خام تکمیل می‌شود.

امارات متحده عربی دارای چندین مسجد چشمگیر است، مانند مسجد شیخ زاید در ابوظبی

شرکت معماری “JT+Partners” ظاهر مسجد را ایجاد کرده؛ پروژه‌های قبلی آنها متنوع بوده و شامل استراحت‌گاه لوکس در سیشل و هتل‌های لوکس در سراسر خاورمیانه می‌باشد. ساختمان مسجد بخشی از استراتژی پرینت سه‌بعدی امارات را نشان خواهد داد؛ که قصد دارند تا سال 2025، 25 درصد از ساخت و سازهایشان بر اساس پرینت سه‌بعدی باشد. این استراتژی بر سه بخش تمرکز می‌کند: ساخت و ساز، پزشکی و کالاهای مصرفی. پنج رکن اساسی آن زیرساخت، ساختار، قانون‌گذاری، بودجه، استعداد و تقاضای بازار است. دولت نیز اتحاد استراتژیک را تشکیل داده که هدف آن پیشرفت و ارتقا وضعیت امارات به عنوان قطب کلیدی فناوری با تولید طیف گسترده‌ای از محصولات، لوازم و خدمات است.

در سال 2019، Apis Cor بزرگترین ساختمان پرینت سه بعدی جهان را در دبی تکمیل کرد

با افزایش آگاهی از وضعیت امارات به عنوان یک مرکز چاپ سه‌بعدی، نگاهی به نمونه‌ی دیگری از تولید در این منطقه بیندازیم:

  • سرمایه‌گذاری مشترکی که اخیراً بین متخصصان استرالیایی AM Amaero و Rabdan Industries PLC (از ابوظبی) اعلام شده است، Falcon Advanced Metals PLC را ایجاد کرده‌است که تولید افزودنی‌های فلزی، چاپ سه‌بعدی با فرمت بزرگ و تولید پودر فلز را از طریق ایجاد یک مرکز تخصصی تقویت می‌کند.
  • علاوه بر این، یک مطالعه YouGov نشان داده است که اکثر ساکنان امارات معتقدند که دولت باید در این فناوری سرمایه گذاری کند. با توجه به منافع دولت و حمایت مردمی، به نظر می رسد که تولید مواد افزودنی به بخش مهمی از صنعت در این کشور تبدیل شود.

ترجمه: مرضیه دیلمی